Mark Cavagnero Associates Architects

LightHouse for the Blind and Visually Impaired, en av Kaliforniens äldsta sociala organisationer, ligger i framkant när det gäller teknik och utbildning för blinda och synskadade personer. LightHouse behövde ett nytt huvudkontor som skulle göra det möjligt för dem att utöka sina tjänster och erbjuda en upplyftande, positiv miljö. Genom en genomtänkt integrering av akustik, material och teknik är Lighthouses nya huvudkontor utformat för att fungera bra för blinda användare samtidigt som det är vackert för både blinda och synskadade.

Detta projekt sträcker sig över tre våningar i ett höghus i San Franciscos centrum och omfattar ett brett utbud av tjänster som LightHouse erbjuder sina kunder, bland annat optikerundersökningslokaler på plats, en butik med utrustning för anpassad teknik, utbildningslokaler för praktisk inlärning av punktskrift och anpassad teknik, ett utbildningskök, ett stort allsidigt rum för LightHouse- och samhällsevenemang, administrativa kontor, ljud- och videoinspelningsanläggningar, konferensrum med den senaste tekniken för videokonferenser och 11 sovsalar där upp till 29 klienter kan bo på plats för att få en intensiv utbildning och bygga upp en gemenskap.

Troget principerna för universell utformning används subtila konstruktionssteg för att få utrymmena att fungera bra för alla. Vägvisningen underlättas av en ring av polerad betong som omger de allmänna utrymmena på varje våning, medan öppna utrymmen definieras av övergångsremsor i metallgolv för att ge en indikation på rumslig avgränsning för användare av käppar. I träningslokalerna används starka färgstarka akustikpaneler av filt eftersom rika, mättade färger kan urskiljas av många personer med nedsatt syn. Huvudreceptionen är klädd i akustiska träpaneler för att ge både visuell och akustisk värme och skapa en välkomnande miljö för alla besökare till LightHouse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.