Mark Cavagnero Associates Architects

LightHouse for the Blind and Visually Impaired, Kalifornia egyik legrégebbi szociális szolgáltató szervezete, a vakok és gyengénlátók számára nyújtott technológia és képzés terén élen jár. A LightHouse-nak új székházra volt szüksége, amely lehetővé teszi számukra szolgáltatásaik bővítését és egy felemelő, pozitív környezet biztosítását; az akusztika, az anyagok és a technológia átgondolt integrálásával az új LightHouse székházat úgy tervezték, hogy jól működjön a vak felhasználók számára, ugyanakkor szép legyen a vakok és a látók számára egyaránt.

Ez a projekt egy San Francisco belvárosában található magasépület három emeletén terül el, és a LightHouse által ügyfeleinek nyújtott szolgáltatások széles skáláját foglalja magában, beleértve a helyszíni optometriai vizsgálóhelyiségeket, az adaptív technológiai eszközöket bemutató kiskereskedelmi üzletet, a Braille-írás és az adaptív technológia gyakorlati elsajátítására szolgáló oktatótermeket, egy oktatókonyha, egy nagy többcélú terem a LightHouse és a közösségi rendezvények számára, adminisztratív irodák, hang- és videofelvételi lehetőségek, konferenciatermek a legmodernebb videokonferencia-technológiával, valamint 11 kollégiumi szoba, ahol akár 29 ügyfél is megszállhat a helyszínen az elmélyült képzés és a közösségépítés céljából.

Az egyetemes tervezés elveihez hűen finom tervezési lépéseket alkalmaznak, hogy a terek mindenki számára jól működjenek. A tájékozódást segíti a polírozott betonból készült gyűrű, amely minden emeleten körbeveszi a nyilvános területeket, míg a nyitott tereket fém padlóátmenet-csíkok határozzák meg, hogy a botokkal közlekedők számára jelezzék a térbeli elhatárolást. Az oktatótermekben merész színű, filccel bevont akusztikus paneleket használnak, mivel a gazdag, telített színeket sok gyengénlátó is felismeri. A fő fogadóteret fából készült akusztikus panelekkel burkolták, hogy vizuális és akusztikai melegséget biztosítsanak, és barátságos környezetet teremtsenek a LightHouse minden látogatója számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.