Mark Cavagnero Associates Architects

LightHouse for blinde og svagsynede, en af de ældste sociale organisationer i Californien, er på forkant med teknologi og uddannelse for blinde og svagsynede personer. LightHouse havde brug for et nyt hovedkvarter, der ville give dem mulighed for at udvide deres tjenester og skabe et opløftende, positivt miljø. Gennem en gennemtænkt integration af akustik, materialer og teknologi er det nye hovedkvarter for LightHouse designet til at fungere godt for blinde brugere og samtidig være smukt for både blinde og seende.

Dette projekt strækker sig over tre etager i et højhus i San Franciscos centrum og omfatter en bred vifte af tjenester, som LightHouse tilbyder sine kunder, herunder optometriske undersøgelsesrum på stedet, en detailbutik, der fremviser udstyr til adaptiv teknologi, og undervisningslokaler til praktisk indlæring af punktskrift og adaptiv teknologi, et træningskøkken, et stort multirum til LightHouse- og fællesskabsarrangementer, administrative kontorer, faciliteter til lyd- og videooptagelse, konferencelokaler med den nyeste videokonferenceteknologi og 11 sovesale, hvor op til 29 klienter kan bo på stedet for at deltage i en omfattende uddannelse og opbygge et fællesskab.

Tro mod principperne for universelt design er der gjort brug af subtile designtræk for at få rummene til at fungere godt for alle. Wayfinding hjælpes af en ring af poleret beton, der omkranser de offentlige områder på hver etage, mens åbne rum er defineret af metalgulvovergangsstrimler for at give en indikation af rumlig afgrænsning til brugere af stokke. I træningslokalerne er der anvendt kraftige farvede akustikpaneler med filtindpakning, fordi rige, mættede farver kan opfattes af mange med nedsat syn. Hovedreceptionen er indpakket i akustiske træpaneler for at give både visuel og akustisk varme, hvilket skaber et indbydende miljø for alle besøgende i LightHouse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.